LinkedIn med ny og forbedret firmaprofil

12. oktober 2012
av Magnus
2 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 2 Email -- 2 Flares ×

Først og fremst – hva er LinkedIn?
Jeg beskriver LinkedIn som Facebook for næringslivet. Det er en seriøs arena hvor du kan legge ut din utdannelse, dine erfaring og din arbeidskarriere. Det er over 600 000 nordmenn på LinkedIn så det er mange å snakke til. Du kan følge interessante grupper innen for eksempel kommunikasjon, sosiale medier eller politikk. Som privatperson er LinkedIn din digitale skrytemappe, det kan det fort bli for ditt firma også.

Har du lagt ut ditt firma på LinkedIn?
Det er ganske enkelt og tar ikke lang tid. Hvis du har registrert deg som privatperson på LinkedIn klikker du i menyen for «Companies» og deretter til høyre på «Add a Company». Bare spør meg hvis du lurer på noe.


5
viktige punkter om hva som er nytt på LinkedIn:

1. Vis frem din bedrift
Et bilde sier mer en tusen ord. Nå kan du ønske dine besøkende velkommen med et stort bilde (646×220 pixels) som beskriver din bedrift eller din merkevare.

 

2. Hold dine følgere oppdatert
Nå vil dine statusoppdateringer dukke opp på hjemsiden så det er lettere for dine besøkende å lese, like, kommentere og dele.

 

3. Du er vel stolt av dine produkter?
Du kan nå lage en egen presentasjon av dine produkter og tjenester slik at dine kunder kan gi deg tilbakemeldinger. Du kan legge til en god beskrivelse og legge til filmer fra YouTube. Siden LinkedIn er en troverdig arena kan du regne med godt viral spreding som folk stoler på. Her har vi lagt til Digital markedsføring under Inpublish.

 

4. Insights
Du får nå tilgang til statestikk og analyse av dine besøkende og følgere og kan lettere tilpasse din kommunikasjon på LinkedIn. Du får tilgang til både Page insights og Follower insights.

5. Tilpasset alle enheter
Bedriftssider er nå tilpasset både mobil og iPad apps som gir gode kommunikasjonsmuligheter og synlighet.

 

Til slutt, husk å legg ut dine stilligsannonser på LinkedIn!
LinkedIn er en effektiv arena for annonsering av ledige stillinger. Siden samfunnet er basert på troverdighet og består av seriøse aktører vil du nå potensielle arbeidstakere som kanskje ikke er på utkikk etter ny jobb, men kunne tenke seg det hvis den rette stillingen dukket opp. I Østfold koster det for eksempel 1087 NOK for 30 dager.

Har du spørsmål så nøl ikke med å ta kontakt eller legg igjen en kommentar.

Se også mer på www.linkedin.com eller http://www.linkedin.com/static?key=what_is_linkedin&trk=hb_what

 

Hilsen Magnus

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 2 Email -- 2 Flares ×

Om

Magnus Kristiansen er Byråleder og skriver om salg, markedsføring, sosiale medier og kommunikasjon.

14 kommentarer

 1. |

  Veldig bra skrevet om LinkedIn. Jeg har selv ikke gjort stort annet enn å delt innlegg, og blitt medlem av noen grupper. Her er det mye å ta tak i, i tillegg er det veldig målrettet. Helt enig i at det er utrolig viktig å lage en god profil.

  • |

   Takk for det Jens-Petter!

   Nå har endelig LinkedIn gjort litt med designet og mulighetene er mange her også. De fleste som har et firma gjør lurt i å være til stedet her. Arenaen er seriøs og jeg synes det er lett å ta kontakt med mennesker via LinkedIn.

   Hilsen Magnus

   • |

    Helt enig. Jeg har også vurdert å oppgradere, slik at jeg kan få flere muligheter. Men først må jeg få gjort noe med profilen min :)

    • |

     Det skjønner jeg, lykke til og bare spør hvis du lurer på noe :)

 2. |

  Hei!
  Strever litt med å få til stort bilde i toppen, slik som dere har gjort det på LinekdIn. Hvordan gjør jeg det?
   
   
  Trine

  • AndrewMagnus
   |

   @Trine  Hei Trine!
    
   Når du står på forsiden til din bedrift på LinkedIn klikk på «Edit».  Litt ned på den siden finner du forsidebilde. Klikk «legg til» eller «endre» dersom du har laget et allerede. Husk at bilde bør være 646×220 pixels for at det skal passe akkurat. Dersom du har problemer med å lage bilde i riktig format kan du sende det til meg på magnus@inpublish.no så kan jeg lage det i riktig format for deg.
    
   Hilsen Magnus

   • |

    @Magnus Kristiansen Tusen takk for råd! Jeg stod på feil plass og skjønte ikke at jeg bare skulle trykke rett på Edit rett og slett. Jeg valgte en kategori. MEN, uansett, så må jeg si at det er gøy å møte en så åpen og raus person som deg! Til og med tilbyr seg å redigere bilde for meg! Det gjør at hvis jeg får behov for å kjøpe/ få hjelp av noen, så har jeg lyst til å kontakte deg, for jeg allerede har fått en god relasjon. Tusen takk:-) Du kan gå inn og se på LinkedIn hvordan det ble hvis du har lyst. Firmaet heter GWOK.
     
    Mvh
    Trine Landøy

    • |

     @Trine Så fint Trine! Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger :) Synes GWOK siden ble kjempestilig og profesjonelt! Hører gjerne fra deg når du trenger hjelp. 
      
     Ha en flott dag!
      
     Hilsen Magnus

 3. Astrid
  |

  Hei, mitt firma har en side på LinkedIn, men jeg vet ikke hvem som har tilgang til å administrere den. Vet du hvordan man sjekker det og evt kan ta eierskap til siden? På forhånd tusen takk for svar!

  • |

   Hei Astrid,

   Takk for din kommentar!

   Her kommer en beskrivelse av hvordan du kan bli administrator på din firmaside på LinkedIn.
   Administratorroller er automatisk gitt den som opprettet siden. Dersom du ikke har opprettet siden, men ønsker å bli administrator, kan du gjøre det på følgende måte:

   1. Legg til og bekreft e-post adressen som du bruker i ditt firma til din LinkedIn profil
   2. Du må også ha en tittel hos firma på din personlige LinkedIn profil under «Experience»
   3. Du kan også kontakte en av administratorene i firma som kan gi deg administratortilgang.

   Det skal da finnes en «Become an Admin» boks i høyre hjørne nederst på ditt firma sin «Home» side.
   Klikk da på «Contact an admin»

   Les også mer om dette her: http://help.linkedin.com/app/answers/detail/a_id/17481

   Dersom du ikke får det til er du velkommen til å kontakte meg på magnus@inpublish.no eller mobil 936 67 936.

   Lykke til hilsen Magnus

   • Astrid
    |

    Tusen takk for svar! Hvis jeg får opp edit-knappen, betyr det da at jeg har admin.tilgang?

    • |

     Bare hyggelig Astrid!

     Ja, får du opp edit-knappen har du admin tilgang :)

     Hilsen Magnus

 4. |

  Hei,

  Fin artikkel. I midlertid lurer jeg på hvor jeg finner «Add a Company». Rullgardinen hvor «Companies» vises er greit nok, men finner ikke neste steg. Har du en enkel forklaring?

  • |

   Hei Thomas!

   Takk for din kommentar og hyggelig at du likte artikkelen.

   Nå ligger jo, som du skriver over, «Companies» under «Interests» og er flyttet dit etter at denne artikkelen ble skrevet. Dersom du klikker på «Companies» vil «Add a Company» nå dukke opp til høyre ved siden av «FAQ» valget. Finner du det der hos deg?

   Hilsen Magnus

Legg igjen en kommentar